Inschrijvingen

Inschrijvingen 1ste jaar

De inschrijvingen voor 1A en 1B in de secundaire scholen te Beveren en Stapsteen Reynaert te Kruibeke verlopen digitaal. Wilt u uw kind inschrijven in een van deze scholen, dan moet u zich als ouder registreren op een digitaal platform. Na de registratie kan u de aanmelding voor de school van uw keuze voltooien.

Hoe aanmelden?

 • 30 maart > 24 april 2020: digitaal aanmelden van uw kind
  Dit doet u via het digitaal platform dat u zal kunnen terugvinden op de website van de gemeente alsook op de website van onze school.
  U kiest minimaal 1 school. U kan ook meerdere scholen kiezen.
  Het maakt niet uit of u uw kind op 30 maart of op 24 april aanmeldt, want iedereen heeft evenveel kans op een plaats in de school van zijn / haar voorkeur. Het tijdstip van aanmelden tijdens deze periode maakt dus niet uit.
 • 25 april > 19 mei 2020: geautomatiseerde toewijzing van de beschikbare plaatsen
  Hierbij houdt het systeem uiteraard rekening met de voorrangsgroepen(*) en de school van uw eerste keuze.
  (*) Voorrangsgroepen = broers en zussen van leerlingen die al op de school zitten en kinderen van personeel
 • 20 mei 2020: u krijgt een bericht over de toegewezen school
  Als de toegewezen school niet uw eerste schoolkeuze is, krijgt u ook een melding over uw plaats in de wachtrij van de school van uw eerste keuze.
 • 25 mei > 12 juni 2020: finaliseren van uw aanmelding op de toegewezen school
  Hiervoor gaat u naar de toegewezen school. Als u in deze periode de aanmelding niet finaliseert in de voor u toegewezen school, vervalt de plaats van uw kind in deze school en wordt de volgende persoon op de wachtrij gecontacteerd.
  KA Beveren: tijdens schooluren
  Stapsteen Reynaert: tijdens schooluren op afspraak 03 774 15 68

Hoe de inschrijving voltooien?

Wanneer uw kind het getuigschrift of attest van de basisschool behaald heeft (eind juni), komt u opnieuw langs in de school om de aanmelding om te zetten in een definitieve inschrijving.

Vanaf 16 mei 2019 zijn vrije inschrijvingen mogelijk voor 1A en 1B op voorwaarde dat er nog vrije plaatsen zijn. Bij volverklaringen zijn wachtlijsten steeds mogelijk.

Inschrijvingen 2de – 7de jaar

Aanmelden voor het 2de t.e.m. het 7de jaar is mogelijk vanaf dinsdag 23 april 2019.

Folder digitaal aanmelden