set=a.445645045522497.1073741826.228388193914851&type=1

This plugin does not have a valid Facebook access token. Please use your admin panel to login with Facebook.

Share

ISF Bordeaux – Verslag 20/04

Dag 7: België – Hongarije

Tweede wedstrijd voor de plaatsen vandaag. Hongarije, een ploeg met veel gestalte maar ook voetballend vermogen liet ons de eerste 10 minuten achter de bal hollen. Het eerste schot tussen de palen was voor Hongarije. Brent Van Steelant had hiermee geen problemen. Halverwege de eerste helft toch enkele kleine kansen voor België. Niels De Pauw kon te weinig kracht zetten op een schot uit de draai. Kort daarna kon Kevin Ofosuhene over onze flankaanvaller Mehdi Eskifati gaan. De voorzet kon niemand bereiken. Opnieuw Hongarije die de bal opeiste. Na 15 minuten stonden we 0-1 in het verlies.

We speelden niet onze beste wedstrijd maar konden na een goede aanval toch de gelijkmaker binnentrappen. Harry Baffour kon na een goede actie zich doorzetten op rechts. De voorzet bereikte niemand voor doel. Mehdi Eskifati kon vanop links de 16-meter ingaan. Zijn schot werd gered door de doelman. Yarne Jacobs stond op de juiste plek om de gelijkmaker binnen te duwen. 1-1. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft begon zoals de eerste. Hongarije kreeg de bal. Er werd te weinig druk gezet op de balbezitter waardoor Hongarije teveel ruimte kreeg om te voetballen. Hongarije kon profiteren van de ruimte die we weggaven. 1-2. Wij konden er weinig tegenover zetten. Een kopbal van Niels De Pauw in de handen van de doelman was het enige doelgevaar dat we konden creëren in de tweede helft. Een verkeerde interceptie zorgde ervoor dat Hongaarse flankaanvaller vrij voor doel verscheen en het simpel kon afwerken. 1-3. Met nog 10 minuten op de klok gaf de verdediging te makkelijk de Hongaarse balbezitter de vrije doorgang. Hij maakte er nog 1-4 van.

In combinatie van een voetballend sterke en stevige tegenstander enerzijds en het niet halen van ons eigen niveau anderzijds zorgde voor een verdiende nederlaag waardoor we morgen om 9u00 tegen Wallonië spelen voor de 15e en 16e plaats.

Share

ISF Bordeaux – Verslag 19/04

Dag 6: Slowakije – België, eerste plaatsingswedstrijd

Vandaag speelden we om in running te blijven voor plaats 9. Om 16u30 troffen we Slowakije. Een ploeg die 3e eindigde in hun reeks. Deze ochtend trainden we nog een laatste keer op de oefenterreinen van het sportcomplex. We zagen toen ook onze tegenstander aan het werk.

We leven al 6 dagen als echte profs. Voetballen, sportvoeding en de nodige rust nemen zijn onze dagdagelijkse gewoonten geworden.

De spelers leefden zeer geconcentreerd toe naar de wedstrijd. De wedstrijd startte prima. Een bedrijvige Harry Baffour kon een eerste keer zijn tegenstander passeren. Zijn voorzet belandde bij Yarne Jacobs die voorlangs kopte. Niels Loriers kon kort daarna een met een diepe bal Harry Baffour vrijspelen. De voorzet bereikte Nick Van Avermaet met zijn schot werd geblokt. Via de corner die erop volgde kon Jordy Van Landeghem vrij inkoppen. Zijn kopbal ging nipt naast. België kon met goed georganiseerd voetbal de tegenstander pijn doen. Opnieuw een goede kans voor de Belgen. Een goed verdedigende Andy Dirickx kon een aanval op gang brengen De aanval eindigde bij Harry Baffour, zijn bal ging nipt over. Na 20 minuten was het dan toch raak. Nick Van Avermaet kon Jordy Van Landeghem vrijspelen die alleen op de doelman af kon gaan. Hij werkte de bal beheerst in doel. 0-1! Slowakije kon een eerste keer gevaarlijk zijn op een afstandschot vanop 30 meter. De bal ging hoog over. Net voor rust kreeg de tegenstander een vrijtrap een een gevaarlijke afstand. De bal scheerde de lat. Twee minuten voor rust kregen twee Slowaakse spitsen teveel ruimte voor doel. De bal ging tergend traag binnen. 1-1.

In de tweede helft konden we niet hetzelfde niveau halen vanuit de eerste helft. Toch gaven we geen kansen weg. In de 37e minuut viel het tegendoelpunt uit de lucht. Yannick Van Roeyen schoof in de eigen 16 meter uit waardoor de Slowaakse spits vrij voor onze doelman verscheen. Het schot van dichtbij ging onder doelman Brent Van Steelant door. 2-1, dit verdienden we niet!

De ploeg kreeg een tik te verwerken. Met het inbrengen van Kevin Ofosuhene, Yoshi Mariën en Jente Hermans brachten we drie frisse spelers tussen de lijnen. We ontwikkelden opnieuw lichte druk en kregen kansen via Niels De Pauw op vrije trap en Harry Baffour die schuin op de doelman mocht afgaan. De doelman redde met de voet. Een listig balletje van Jente over de verdediging bereikte Yoshi Mariën die kon binnenwerken. Helaas ging de vlag omhoog en werd het doelpunt afgekeurd. De scheidsrechter floot de wedstrijd af bij een stand van 2-1 in het voordeel van Slowakije.

Op basis van het geleverde spel en het aantal gecreëerde doelkansen een zure nederlaag die bij iedereen hard aankwam. Door dit verlies spelen we morgen om 9u00 tegen Hongarije voor plaatsen 13 tot 16. De knop is ondertussen omgedraaid en we spelen opnieuw voor de overwinning.