ISF Bordeaux – Verslag 15/04 (dag 2)

april 16, 2013 in ISF Bordeaux - Verslagen door vanpuymbroeckmieke

Starten tegen Tsjechië

Op maandagochtend kon ons WK dan echt beginnen.  Om 8u verschenen alle spelers stipt aan het ontbijt.  Daarna vertrokken we onmiddellijk naar het wedstrijdcomplex om ons in de beste omstandigheden voor te bereiden op onze eerste wedstrijd tegen Tsjechië.

We legden de nadruk op onze voetbalkwaliteiten.  Met die kwaliteiten en de nodige groepsgeest hebben we ons dan ook kunnen kwalificeren voor dit WK.

Tijdens de opwarming zagen we een zeer gedreven ploeg die er vol voor wou gaan.  Na het officiële gedeelte: overhandigen van de fanions kon de wedstrijd van start gaan.  We namen een goede start zonder echt gevaarlijk te zijn.  In minuut 9 vonden we toch het gaatje.  Yannick Van Roeyen leverde de assist voor een goed ingelopen Niels Loriers.  0-1 de stand.  Match onder controle, dachten we.  Drie minuten later waren de rollen omgedraaid en stond het terug gelijk.  Een vermijdbaar doelpunt.  Na de gelijkmaker hadden we het een half uur zeer lastig mede door de tijdsstraffen die gekoppeld zijn aan de twee gele kaarten.  Gele kaart = 5 minuten aan de kant.  Voetballend hadden we het daardoor zeer lastig en lieten we het veldoverwicht aan de tegenstander. We kwamen enkele keren goed weg.  Ondanks de numerieke minderheid slaagden we er toch in om stand te houden. In de laatste 10 minuten kregen we terug meer grip op de wedstrijd en drukten we de tegenstander op eigen helft.  In de ultieme slotfase lieten zelfs twee kansen op misschien de niet verdiende overwinning liggen via Harry Baffour en Niels De Pauw..

Een eerste wedstrijd met gemengde gevoelens.  Er zat meer in als we ons eigen spel konden doortrekken maar kwamen ook enkele keren goed weg.  Op naar de volgende wedstrijd deze namiddag om 16u30 tegen Slovenië.  Slovenië won hun eerste wedstrijd met 0-1 tegen Guatemala.  De andere wedstrijd in onze poule Frankrijk – Italië eindigde op 3-0.

Wedstrijd tegen Slovenië

Na de wedstrijd tegen de stugge Tsjechen stond er om 16u30 al een nieuwe wedstrijd op het programma.  Slovenië, die hun eerste wedstrijd wonnen met 1-0 tegen Guatemala was onze volgende tegenstander.  Uit de commentaren van enkele aandachtige scouts bleek dat dit een team was met kwaliteiten maar het vooral moest hebben van hun duelkracht.

Na onze middagrust keerden we rond 15u terug richting het wedstrijdcomplex.  We hadden maar één doel.  De Slovenen een voetballes geven.

We startten de wedstrijd met de juiste ingesteldheid en creëerden de beste kans na 5 minuten spelen.  Op een corner kon Yannick Van Roeyen vrij inkoppen maar de kopbal miste richting.  Na 14 minuten konden de Slovenen, na slap verdedigen de 0-1  scoren.  De partij werd bitsiger en een terechte strafschop werd niet gefloten.  Aan de overzijde werd een strafschop voor Slovenië wel toegekend en stond de score voor de rust op 0-2.  Net voor de rust kregen we nog een goede mogelijkheid via Yarne Jacobs maar de ruststand bleef 0-2.

De tweede helft gingen we met drie achterin spelen en konden we op de speelhelft van Slovenië gaan voetballen.  Ondanks het veldoverwicht konden we te weinig kansen creëren, mede ondanks de gele kaartenlast (geel = 5 minuten aan de zijlijn toekijken).  We kregen nog enkele schietkansen via Yannick Van Roeyen, Harry Baffour en Yarne Jacobs.  Telkens werd hun doelpoging afgeblokt of pareerde de Sloveense doelman.  Kort voor affluiten haalde de Sloveense verdediger Harry Baffour neer die spectaculair neerging in de 16-meter na een duwfout in de rug.  Strafschop!  Deze strafschop werd door de net ingevallen Mats Algoet knap en met veel vertrouwen omgezet.  1-2.  Dit is ook onze uitslag.  Teleurstellend na een 1 op 6 maar positief hoe heel het team met de juiste mentaliteit de wedstrijd eindigde.