ISF Bordeaux – Verslag 17/04

april 17, 2013 in ISF Bordeaux - Verslagen door vanpuymbroeckmieke

Dag 4: Italië – België

Onze eerste wedstrijd van vandaag was tegen Italië. De Italianen stonden op drie punten. België had één punt uit drie wedstrijden. Na de wedstrijd van Frankrijk hield iedereen, ondanks het resultaat een positief gevoel over aan deze partij. Vol vertrouwen konden we om 9u00 de wedstrijd tegen Italië starten.

Van bij de start probeerde de ploeg met verzorgd voetbal Italië op hun speelhelft te drukken. We waren een eerste keer gevaarlijk via Yarne Jacobs. België bleef volwassen voetballen en creëerde in de eerste helft vier goede kansen. Harry Baffour, Niels De Pauw en Niels Loriers waren de gevaarlijkste jongens. Harry Baffour kon na een knappe actie de bal net niet voorbij de doelman krijgen en kort daarvoor trapte Niels Loriers de beste kans net over doel. De ruststand was 0-0. Iedereen besefte dat mits hetzelfde spel in de tweede helft de kansen niet uit zouden blijven. Niels De Pauw kon alleen op de doelman afgaan maar kon de bal niet binnen het kader trappen. Een duidelijke strafschop op Andy werd niet gefloten door de plaatselijke scheidsrechter B. Ormans. Overigens floot de arbiter een perfecte wedstrijd. Het doelpunt hing in de lucht maar de seconden tikte genadeloos verder. Om nog meer opzoek te gaan naar het doelpunt brachten we Yannick Van Roeyen naast Yarne Jacobs voorin. Eén minuut voor affluiten kon Yannick Van Roeyen schuin op de doelman afgaan. Zijn doelpoging werd in eerste instantie gered door de doelman. De afvallende bal werd door matchwinnaar Yarne Jacobs binnen getrapt. Een oververdiende 0-1. De ploeg mag terugkijken op een collectief sterke partij. We bleven steeds geduldig opzoek naar kansen en lieten de tegenstander geen enkele kans noteren..

Vervolg dag 4: Guatemala – België

Deze middag spelen we onze laatste poulewedstrijd tegen Guatemala met een temperatuur van 30°.