ISF Bordeaux – Verslag 19/04

april 21, 2013 in ISF Bordeaux - Verslagen door vanpuymbroeckmieke

Dag 6: Slowakije – België, eerste plaatsingswedstrijd

Vandaag speelden we om in running te blijven voor plaats 9. Om 16u30 troffen we Slowakije. Een ploeg die 3e eindigde in hun reeks. Deze ochtend trainden we nog een laatste keer op de oefenterreinen van het sportcomplex. We zagen toen ook onze tegenstander aan het werk.

We leven al 6 dagen als echte profs. Voetballen, sportvoeding en de nodige rust nemen zijn onze dagdagelijkse gewoonten geworden.

De spelers leefden zeer geconcentreerd toe naar de wedstrijd. De wedstrijd startte prima. Een bedrijvige Harry Baffour kon een eerste keer zijn tegenstander passeren. Zijn voorzet belandde bij Yarne Jacobs die voorlangs kopte. Niels Loriers kon kort daarna een met een diepe bal Harry Baffour vrijspelen. De voorzet bereikte Nick Van Avermaet met zijn schot werd geblokt. Via de corner die erop volgde kon Jordy Van Landeghem vrij inkoppen. Zijn kopbal ging nipt naast. België kon met goed georganiseerd voetbal de tegenstander pijn doen. Opnieuw een goede kans voor de Belgen. Een goed verdedigende Andy Dirickx kon een aanval op gang brengen De aanval eindigde bij Harry Baffour, zijn bal ging nipt over. Na 20 minuten was het dan toch raak. Nick Van Avermaet kon Jordy Van Landeghem vrijspelen die alleen op de doelman af kon gaan. Hij werkte de bal beheerst in doel. 0-1! Slowakije kon een eerste keer gevaarlijk zijn op een afstandschot vanop 30 meter. De bal ging hoog over. Net voor rust kreeg de tegenstander een vrijtrap een een gevaarlijke afstand. De bal scheerde de lat. Twee minuten voor rust kregen twee Slowaakse spitsen teveel ruimte voor doel. De bal ging tergend traag binnen. 1-1.

In de tweede helft konden we niet hetzelfde niveau halen vanuit de eerste helft. Toch gaven we geen kansen weg. In de 37e minuut viel het tegendoelpunt uit de lucht. Yannick Van Roeyen schoof in de eigen 16 meter uit waardoor de Slowaakse spits vrij voor onze doelman verscheen. Het schot van dichtbij ging onder doelman Brent Van Steelant door. 2-1, dit verdienden we niet!

De ploeg kreeg een tik te verwerken. Met het inbrengen van Kevin Ofosuhene, Yoshi Mariën en Jente Hermans brachten we drie frisse spelers tussen de lijnen. We ontwikkelden opnieuw lichte druk en kregen kansen via Niels De Pauw op vrije trap en Harry Baffour die schuin op de doelman mocht afgaan. De doelman redde met de voet. Een listig balletje van Jente over de verdediging bereikte Yoshi Mariën die kon binnenwerken. Helaas ging de vlag omhoog en werd het doelpunt afgekeurd. De scheidsrechter floot de wedstrijd af bij een stand van 2-1 in het voordeel van Slowakije.

Op basis van het geleverde spel en het aantal gecreëerde doelkansen een zure nederlaag die bij iedereen hard aankwam. Door dit verlies spelen we morgen om 9u00 tegen Hongarije voor plaatsen 13 tot 16. De knop is ondertussen omgedraaid en we spelen opnieuw voor de overwinning.

Share