ISF Bordeaux – Verslag 20/04

april 21, 2013 in ISF Bordeaux - Verslagen door vanpuymbroeckmieke

Dag 7: België – Hongarije

Tweede wedstrijd voor de plaatsen vandaag. Hongarije, een ploeg met veel gestalte maar ook voetballend vermogen liet ons de eerste 10 minuten achter de bal hollen. Het eerste schot tussen de palen was voor Hongarije. Brent Van Steelant had hiermee geen problemen. Halverwege de eerste helft toch enkele kleine kansen voor België. Niels De Pauw kon te weinig kracht zetten op een schot uit de draai. Kort daarna kon Kevin Ofosuhene over onze flankaanvaller Mehdi Eskifati gaan. De voorzet kon niemand bereiken. Opnieuw Hongarije die de bal opeiste. Na 15 minuten stonden we 0-1 in het verlies.

We speelden niet onze beste wedstrijd maar konden na een goede aanval toch de gelijkmaker binnentrappen. Harry Baffour kon na een goede actie zich doorzetten op rechts. De voorzet bereikte niemand voor doel. Mehdi Eskifati kon vanop links de 16-meter ingaan. Zijn schot werd gered door de doelman. Yarne Jacobs stond op de juiste plek om de gelijkmaker binnen te duwen. 1-1. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft begon zoals de eerste. Hongarije kreeg de bal. Er werd te weinig druk gezet op de balbezitter waardoor Hongarije teveel ruimte kreeg om te voetballen. Hongarije kon profiteren van de ruimte die we weggaven. 1-2. Wij konden er weinig tegenover zetten. Een kopbal van Niels De Pauw in de handen van de doelman was het enige doelgevaar dat we konden creëren in de tweede helft. Een verkeerde interceptie zorgde ervoor dat Hongaarse flankaanvaller vrij voor doel verscheen en het simpel kon afwerken. 1-3. Met nog 10 minuten op de klok gaf de verdediging te makkelijk de Hongaarse balbezitter de vrije doorgang. Hij maakte er nog 1-4 van.

In combinatie van een voetballend sterke en stevige tegenstander enerzijds en het niet halen van ons eigen niveau anderzijds zorgde voor een verdiende nederlaag waardoor we morgen om 9u00 tegen Wallonië spelen voor de 15e en 16e plaats.

Share