WK Chili 2007

In het schooljaar 2007 werd onze cadettenploeg Belgisch kampioen in het voetbal. Ze plaatsten zich voor het WK in Chili. Lees hun dagboek.

FINALE ISF -  KA BEVEREN-ISEP SERAING 1-1 (4-2)

Onze schoolploeg (geboren in ’90-’91-’92) heeft zich geplaatst voor de Wereldbeker voor scholen in Chili. Tegenstander was de Waalse finalist uit Seraing.  Een echte cupmatch werd het tegen een erg sterke tegenstander, met niet liever dan 5 spelers uit de nationale ploeg (tevens spelers van Standard Luik).

Weinig werd aan het toeval overgelaten in de voorbereiding op de wedstrijd, dat bleek achteraf geen slechte keuze.

In de eerste helft werd heel zenuwachtig gestart, het duurde een kwartier voor er enkele kansen kwamen. Onze verdediging (onder leiding van Pieter Dierckx en Jordy Van Cauteren) acteerde zoals gewoonlijk, zeer degelijk en sober, dit alhoewel ze een nieuwe doelman achter zich hadden: Jason Maes.

Jason (’92) speelde als jongste van het elftal een uitstekende wedstrijd en toonde meermaals zijn klasse en ontpopte zich tot man van de match. In het middenveld waren het Guan en Jyrki die de plak zwaaienden tegenover onze Waalse tegenstander. Na 25 minuten belande de bal uit het pak in de voeten van Jordy Cathoir,die keihard uit haalde 1-0. Ook werd nog een grote mogelijkheid onbenut gelaten door een 2 tegen 1 situatie slecht uit te spelen. Op slag van rust werd het bijna 1-1 maar het doelpunt werd afgekeurd.

In de tweede helft drukte de jongens uit Seraing onze ploeg terug op eigen helft. Een bal spatte uit op de paal en veel geharrewar voor doel. Op het moment dat we leken stand te houden en terug greep kregen viel de 1-1 op identieke wijze als ons eigen doelpunt.

Spanning alom, het laatste kwartier zat onze tegenstander duidelijk door zijn krachten heen en was het Pieter Vervaet die scherp kwam dreigen, ook Sidy liet nog een prima mogelijkheid onbenut.

Strafschoppen: 1-0 Alex, x mist (Jason pakt), 2-0 Jordy Van Cauteren, x 2-1, Pieter D mist, x 2-2, 3-2 Jordy Cathoir, x mist (Jason pakt), 4-2 Pieter Vervaet

Proficiat aan:

Jason Maes-Fabian Wilson-Jordy Van Cauteren-Pieter Dierckx-Donny Lens-Jyrki Franssens-Jordy Cathoir-Guan De Smedt-Christof Van Bouwel-Sidy Ceesay-Joren Calle-Alex Vereecken-Joachim Van Damme-Kevin Muepu-Pieter Vervaet–Roy Bultheel-Lery Verbiest-Marvin Peersman-Leroy Verbiest

Kwalificatiewedstrijd: KA Beveren – KA Boom 3-1

Onze schoolploeg heeft zich geplaatst voor de Belgische finale op 31 januari in Bonheiden. Tegenstander is de Waalse finalist uit Seraing. De winnaar van dit duel mag naar de wereldbeker voor scholen in Chili.

Om zover te geraken moest er vandaag gewonnen tegen de sportschool uit Boom.  Onze tegenstander kon ook putten uit een reeks goede voetballers (GBA, Anderlecht, Antwerp,…).  Een ernstige test dus.

Op een zwaar terrein speelden onze jongens in het eerste kwartier 2 heel goede kansen bij elkaar. Eén kans werd net naast getrapt door een goed spelende en hardwerkende Joren, dan andere werd met een duidelijk strafschopfout onschadelijk gemaakt door de Boomse verdediging.

Uit een afgeweerde vrije trap kon een speler van de tegenpartij op doel trappen, die bal ging echter net hard naast gaan maar via een Bevers been belande de bal toch nog in doel 0-1.

Onze ploeg drukte nu nog meer zijn stempel en na knap afleggen knalde Jordy Cathoir de gelijkmaker keihard in de rechter benedenhoek 1-1. Op slag van rust moest Sidy foutief worden gestopt door de keeper van Boom – strafschop. Kapitein Jordy Van Cauteren maakte er zo 2-1 van.

Na de rust konden we met een felle meewind al snel de 3-1 scoren. Doelpuntenmaker van dienst was uitblinker Guan De Smedt. Hij trapte een teruggekopte bal hard over de grond binnen. Hierna kwamen we niet meer in de problemen, integendeel onder impuls van een zeer sterk spelende Christof Van Bouwel kwamen er nog enkele knappe doelkansen. De stand bleef ongewijzigd 3-1.

Een prachtige prestatie van de hele groep.

Finale bereikt …en zitten we op 80 minuten van een plaats als Belgisch vertegenwoordiger in Chili…duimen dus.

Leroy Verbiest-Fabian Wilson-Jordy Van Cauteren-Pieter Dierckx-Donny Lens-Jyrki Franssens-Jordy Cathoir-Guan De Smedt-Christof Van Bouwel-Sidy Ceesay-Joren Calle-Alex Vereecken-Joachim Van Damme-Kevin Muepu-Pieter Vervaet-Ivan De Braeckeleer-Roy Bultheel