WK Turkije 2009

In het schooljaar 2009 werd onze cadettenploeg Belgisch kampioen in het voetbal. Ze plaatsten zich voor het WK in Turkije.

KA Beveren naar wereldkampioenschap in Turkije!

12/02/2009 – Onder een grauwe hemel won het Koninklijk Atheneum van Beveren woensdag 11/02 de schoolvoetbalfinale van Belgiê van hun tegenstanders uit Seraing, nadat eerst de topsportschool uit Genk werd uitgeschakeld. Een kopie van de finale die twee jaar terug plaatsvond in Bonheiden, want ook toen wonnen de Waaslanders de wedstrijd op penalty’s na een bloedstollende confrontatie.

Dit jaar was het niet anders. Seraing (met onder meer enkele jeugd Rode Duivels en vele Standardspelers) kwam op het halfuur verdiend op voorsprong, toen een licht toegekende vrijschop aan de verste paal werd binnengekopt. 1-0 was ook de ruststand.

Na de koffie kwamen de Waaslanders meer aan voetballen toe, en dat resulteerde na een kwartier in licht overwicht. Seraing plooide meer en meer terug, en drie minuten voor tijd kopte Kabba Cham Modou het KA opnieuw naar de penalty’s. Het was Jordan Botaka die als zevende strafschopnemer zijn team naar het WK in Turkije schoot. KA Beveren is dus voor de tweede maal op rij Belgisch kampioen, en zal de paasvakantie doorbrengen op het Wereldkampioenschap ISF in Antalya.

Het is ongetwijfeld een unieke prestatie dat een school twee keer na elkaar naar een wereldkampioenschap mag gaan. Enkele maanden geleden wezen we er al op dat KSK Beveren en KA Atheneum reeds jaren met succes samenwerken. Dit wordt met deze kwalificatie opnieuw bevestigd. Als er één samenwerking van een sportschool met een voetbalclub uniek in Belgiê mag genoemd worden, dan is het dus wel die tussen het KA Beveren en KSKB!

De spelers :

Jordi De Jonghe (4TLO1), Sam Gijsbrechts (4WET), Kabba Cham Modou (3TLO2), Vasil Serafimov (4TLO1), Lerbi Torfs (5TLO1), Gregory Clapdorp (4TLO1), Robbe De Witte (3TLO2) , Miguel Dos Santos (4KA), Ahmed Miher (4EC), Emmanuel Osayande Iyamu (4WET), Kevin Muepu (4HA), Niccola Smet (4TLO1), Zdravko Serafimov (3TLO2), Yannick Cathoir (4TLO1), Yuran Da Cunya (1A4), Jordan Botaka Rolly (3EC).

Gekwetsten:

Roy Bultheel (3TLO2), Pieter Vervaet (5TLO1), Ken Jacobs (5WEWI)

Trainers:

David Penneman, Stijn De Rudder, David De Bock

Directeur:

Flor Van Gheem

HALVE FINALE

30/01/2009 – Woensdag 28 januari plaatsten de spelers van KA Beveren (waarvan 9 KSK Beverenspelers, 5 ex-KSK Beveren spelers) zich, ten koste van de topsportschool Genk, voor de Belgische finale. Een finale met als inzet een plaats op het wereldkampioenschap in Turkije in april. Onze jongens speelden een dijk van een wedstrijd tegen de erg sterke tegenstander uit Genk.

Het werd 0-0 na de reguliere speeltijd waardoor strafschoppen soelaas moesten brengen. Een thriller van formaat met een 7-6 eindstand tot gevolg. Doelman Jordy stopte 2 strafschoppen zodat we op 11 februari naar Blegny mogen gaan om de Belgische finale te spelen tegen IPES Seraing.

Een herhaling van de finale van 2 jaar geleden, toen werd onze toekomstige tegenstander verslagen waardoor KA Beveren voor het eerst in haar bestaan naar een wereldkampioenschap in Chili mocht.

Onze huidige ploeg kan dus in de voetsporen treden van onze vorige ploeg (waar ondermeer Sidy Ceesay, Jordy Cathoir deel van uitmaakten). Jongens die momenteel al mochten proeven van het grote werk bij de eerste ploeg van KSK Beveren.

Met andere woorden opnieuw een kans om de voetbalontwikkeling van onze jongens een enorme boost te geven! Trainers zijn David Penneman en Stijn De Rudder.

Plaats finale: Blegny (sportcentrum) om 14u30 op woensdag 11 februari 2009.

Share