DSC_0136

Verslag Dag 2 – 17 juni 2016

Na een stevig ontbijt, moesten we om 10u de bus op. Richting de sporthal van de universiteit van Tallinn.

Onze eerste wedstrijd stond gepland om 11u20 tegen Letland. Na een aarzelende start kwamen we snel op gelijke hoogte. Waarbij het spannend bleef tot op het eind. Met slecht enkele seconde op de klok en een gelijke stand, mochten we een vrijworp nemen. Die werd helaas gemist. En in de rebound werd door de tegenstrever gescoord op de buzzer. Eindstand 7-8.

Wedstrijd twee tegen Engeland beloofde nog van een ander niveau te worden gezien de fysieke verschillen. Al snel bleek dit te kloppen en kregen we enkele dunks om de oren. Toch herpakte onze jongens zich goed en kwamen ze zo terug meer in de match. De jongens hebben vooral geleerd dat ze meer fysiek contact moesten maken om verdedigend hun mannetje te staan. Eindstand 20-11.

Wedstrijd drie was dan tegen Tsjechiƫ. Vier grote stevige jongens die bovendien aardig konden shotten en vrij agressief waren in defense. Net dat laatste zorgden voor wat balverliezen waardoor ze vrij snel konden uitlopen. Even konden we een paar scores op rij maken, dit woog niet op tegen de overmacht van de tegenstander. Eindstand 6-21.

We konden alvast een evolutie zien in het ploegspel en de intensiteit op verdedigend vlak. Wanneer we dit verder doortrekken dan moet er een winstmatch morgen zeker inzitten.

Share