13474222_10201572592154284_1147498225_n

Verslag dag 4 en 5 – 19/20 juni 2016

Met het verworven vertrouwen van de wedstrijd tegen Chili, moesten we ook de Turken aan onze degen kunnen rijgen. De nummer 13 van Turkije was het grote gevaar vanwege zijn shotkwaliteiten. Hem uit de match houden met een harde en korte defense was primordiaal om kans te maken op de winst.

De jongens voerden het plan goed uit. En nummer 13 wist van geen hout pijlen te maken. We liepen een beetje uit en hadden een mooie voorsprong. Maar een moment van concentratieverlies zorgde voor een doelpuntensalvo van de tegenpartij. Plots werd de wedstrijd nagelbijtend. Ze namen de juiste beslissing om een time-out te nemen (de coach mag immers tijdens de wedstrijd niet tussenkomen) en bleven hierdoor de kalmte bewaren tot op het eind. We wonnen de wedstrijd met het kleinste verschil. Eindstand 13-14.

Dit jaar werden de FIBA regels gevolgd waardoor enkel de laatste 8 nog plaatsingswedstrijden dienden te spelen. Daardoor zat ons tornooi erop en eindigden we knap 15de (Binnenpretje: De Walen eindigden 20ste)

De dag werd afgesloten met een culturele avond waarbij elk land zichzelf voorstelde. Even stoom aflaten van een kort en krachtig tornooi.

Als laatste dag is er een culturele uitstap gepland. Zo gaan we naar het oude gedeelte van Tallinn en worden we daar rond gegidst. Na de lunch staat er een nieuw sportcomplex op de planning waar zij extreme sporten kunnen beoefenen. Na een hoogstwaarschijnlijk knallende fuif kunnen we ons Ests avontuur goed afsluiten.

Share