Verslag: 30, 31 maart

30/03 (na de match)

Vandaag zijn we terug met onze voeten op de grond beland. Spelen tegen een grootmacht  zoals Servië is geen evidentie. Zeker als de helft van de ploeg in het nationale team zit. Toch hebben onze  jongens zich verweerd. In begin van de wedstrijd was het moeilijk om de verdediging te doorbreken. Terwijl we zelf zoekende waren naar het juiste antwoord op hun overweldigende start. Marius kon de ban doorbreken met twee schitterende bewegingen naar doel.  Aanvallend lieten we ons overpoweren door de fysieke sterkere spelers van Servië.  Ondanks de vele rebounds van Sylvestre was Servië een klasse te sterk.

31/03

Deze morgen zijn we de meisjes van Oostende gaan aanmoedigen. Zij speelde tegen Denemarken. Het was een close game. Ze zijn gewonnen met 52-54. Dus onze vocale steun loodste hen naar de overwinning. En dan middageten, een vrij uitgebreid buffet maar toch al 2 dagen hetzelfde eten.

Na het eten hadden de jongens eindelijk de kans om eens in het zwembad te plonsen met zijn alle.  Even ontspanning voor onze wedstrijd tegen China.

17u30 – De spelers waren enorm gemotiveerd om een goede prestatie te leveren tegen de uittredende wereldkampioen. Jammer genoeg voerden de spelers niet alle opgelegde taken uit waardoor we snel op een 10tal punten achterstand stonden. Na een time out en enkele wissels slopen we terug dichterbij tot zelfs 3 punten. Na een klein dipje was de ruststand 49-38. Tijdens de rust pepte Wim Van Britsom de spelers nog eens op om alles te geven voor een goed resultaat. Maar helaas had dit niet het nodige effect. De spelers begonnen matig en lieten vrij snel hun hoofd hangen. Nochtans deden kapitein Jonas, ondanks een contusie aan het borstbeen en August er alles aan om hun ploeg op te peppen en de eer van de school te verdedigen. Einduitslag: 96-58. Deze uitslag is een beetje vertekend door het uitvallen van onze 3 grote jongens (August, Jonas en Sylvestre)

 

 

 

Morgen hebben de spelers een rustdag. Er vindt een culturele uitstap plaats en ‘s avonds meeting of the nations.

 

 

 

Share