Verslag: 1 april

1/04

Vandaag was het de moment om wat cultuur op te snuiven.

Een stoet van bussen vertrokken samen om 9u30 richting Larnaca. Na een korte wandeling kwamen we aan plaatselijk kerkje toe. Rond dat pleintje vonden we een paar souveniershops. Een ideaal moment om wat te kopen maar met wat komen de jongens een buiten? Een ijsje, blijkbaar hadden ze nood aan verfrissing.

Na het bezoek aan de kerk gingen we richting de Dijk. Een opeenvolging van restaurants en souvenierswinkels als ze al open was. Blijkbaar was het de nationale feestdag volgens onze gids. Tijdens een zalig terrasje, zagen we stoet passeren, met vlaggen en scoutjongeren gevolgd door een fanfare.

Deze dag was de ideale moment om de jongens te trakteren met een drankje voor hun reeds geleverde prestaties en hun overwinning.

Daarna was het terug richting hotel. Weer tijd om in het zwembad te springen. Het koude water kan hun blijkbaar niet deren.

 

Ondertussen hebben we ook vernomen dat we spelen voor plaats 13 tot 18 spelen. De eerste wedstrijd is om 9u tegen Israƫl en de tweede wedstrijd is om 15u30 tegen Letland. De letten hebben we gisteren eventjes zien spelen tegen Hongarije na de wedstrijd van de meisjes. Dus we hebben ze al een beetje kunnen scouten.

Dus het zal maar kort genieten zijn van de meeting of nations deze avond.

 

 

Share