Verslag: 2 april

02/04/2013

We zijn met een konvooi van politie en bodyguard vertrokken naar onze eerste wedstrijd tegen Israël. Deze beveiliging was uiteraard niet voor ons maar voor de Israëlieten.

Bij de warming-up werd het al snel duidelijk dat een geduchte tegenstander was. De driepunters vielen als lay-ups binnen.

In begin van de wedstrijd scoorde we vlot maar kregen we ook te gemakkelijk easy baskets binnen.

Bij de rust was het 51-25.

In de tweede helft nam Israël hun voet van het gaspedaal. Jammer genoeg konden we er maar 12 punten tegenoverstellen.  Met als gevolg dat we verloren met 87-37.

Na een platte rust en een middagmaal was het de beurt aan Letland. De spelers hadden er hoop in om een goed resultaat neer te zetten.

Van bij het begin zaten we goed in de wedstrijd. Na enkele vlotte scores van Marius Mwendanga, Jonas Foerts liepen we snel 10 punten uit.

De spelers werden misschien iets te euforisch zodat de Letten op het einde van de 1ste kwart op gelijke stand konden terugkomen.

Na de korte pauze krikte de spelers hun niveau terug op met in de hoofdrol Rikkert De Maertelaere. Dit leverde een ruststand van  46-31.

In de 2de helft hervielen ze in hun oude gewoonte, denken dat de buit al binnen is. Dat moet je zeker tegen ploeg als Letland niet doen. Want de letten pressen gedurende de hele wedstrijd.

Kenzo Opdebeeck was de enigste die dit begreep en knalde 2 driepunters binnen waardoor we terug wat ademruimte krijgen.

De laatste kwart konden we toch controleren en konden we de wedstrijd uitspelen. Eindstand 76-63.