WK China 2014 - Dag 3 - 0267

Verslag Dag 3 – 2014/05/22

Donderdag – 22/05/2014

Vandaag vroeg uit de veren! Om zeven uur vertrok de bus reeds richting “the Great Wall”.

De Chinese muur is 1 van de zeven wereldwonderen en mag dus zeker niet ontbreken op deze culturele uitstap. Na een paar uur rijden mochten we dit imposant bouwwerk aanschouwen …. en beklimmen! Immens veel en grote trappen leidden ons steil naar boven. Geweldige ervaring en inspanning. Die workout kroop in de benen en deed ons vermoeden dat dit paste in een Chinees tactisch plannetje. China was immers niet aanwezig!

Later op de dag vernamen we nog meer snode plannen en sporen van bedrog. Volgens insiders blijkt dat de Chinese spelers immers een aantal jaren ouder zijn dan de toegelaten leeftijd, maar met een aangepast ID van de overheid! Niet erg fair dus. Daarenboven kregen we vandaag het wedstrijdschema, waarbij de twee Belgische ploegen twee wedstrijden achter elkaar dienden te spelen. Met temperaturen tegen de 35 graden is dit niet echt verantwoord….

Onze coaches dienden te reageren en na veel getouwtrek werd uiteindelijk het schema gewijzigd.

Later op de middag stond de openingsceremonie op het programma. 4 spelers van elk land dienden op te lopen met de landskleuren. Na talrijke speeches zorgde het gastland voor een mooi spektakel. Het WK is geopend!

De dag werd afgesloten in de plaatselijke “mall” voor een wetenschappelijk vergelijkende studie tussen de Belgische en Chinese ‘Nike store’ ;-)

Share