DSC_0575

Verslag Dag 4 – 2014/05/23

Vrijdag – 23/05/2014

Vandaag het moment van de waarheid! Game-time! Drie wedstrijden voor de meisjes en 2 voor de jongens.
De meisjes speelden eerst tegen Thailand. Super gemotiveerd begonnen onze meisjes aan de match en dat was ook te zien aan het resultaat. We namen de leiding onder leiding van Anke, maar dat vonden de Chinese scheidsrechters niet zo leuk. Deze combinatie samen met de warmte zorgde ervoor dat Thailand terug in de wedstrijd kwam. Op minder dan een minuut van het einde stonden we 1 punt voor, maar een afstandsshot en wat hulp van de Chinese leiding bezorgde Thailand de winst.

Volledig gedehydrateerd en vermoeid stond al vrij snel de volgende wedstrijd op het programma. Onze meisjes werden geconfronteerd met het Chinese Taipei. Deze ploeg was echter een maatje te groot, maar desondanks gaven ze de moed niet op en vochten ze dapper terug. Toch mocht het niet baten.

De laatste wedstrijd van de meisjes was tegen Macao. We zagen een sterk team met mooi ploegspel en puike afstandsshots. Het werd Maca-roni. De eerste winst op een WK voor ons meisjesteam. Iedereen superfier!

Onze jongens treedden voor hun eerste wedstrijd aan tegen de mannelijke versie van Macao. Ook zij ondergingen hetzelfde lot en werden vlotjes aangestoofd. 1 op 1 …prima op schema dus.
De tweede match was er een van formaat….China!
Na de scheidsrechterlijke ervaringen van de vorige wedstrijden, konden we vermoeden dat de ploeg van het gastland op wat bijval kon rekenen van de refs. Onze vrees werd een nachtmerrie…August kreeg de eerste 45sec reeds 3 fouten aangesmeerd waarvan 1 technische wegens het vragen waarom het fout was. De toon was gezet en het werd alleen maar van kwaad naar erger. Desondanks speelden we goed mee en stonden we slechts 2 punten achter. Iets te dicht dus voor de refs en bliezen dan maar de rest van de spelers van het terrein. Toen enkel Niels nog op het veld stond ( en Wim) moest de wedstrijd stoppen. Met hulp van de ‘zwarte gelen’ verloren we dus de wedstrijd. Teleurgesteld om zo veel onrecht…kwaad en nog meer kwaad. Het was er gewoon over. China for World Champion zeker….maar wij konden ze aan!

Groetjes,
Wim, Christoph, Mieke en uiteraard de spelers!!!

Share