DSC_0539

Verslag Dag 6 – 2014/05/25

Een vroeg dagje vandaag. Om half 8 kwamen ze ons halen om de verboden stad te bezoeken.

zoals de naam doet vermoeden is het verboden om hier iets over te zeggen ;-).

Een feit is zeker paraplusgewijs, dat was een mooie opwarming voor de selectie wedstrijden.

De selectiewedstrijden:

De meisjes starten hun wedstrijd voor 12-16de plaats tegen het gevreesde Estonia.  Drie fysiek sterke meiden, die voor elke bal vochten en nogal trefzeker waren. Het was een nek aan nek race die naar het einde toe in het voordeel van de Esten verliep. Op 40 sec stond de score op 8-6. Dat was buiten Iebe gerekend, die besloot haar eerste afstandshot van het WK te nemen. De 2 punter was loepzuiver en bracht de stand in evenwicht. Dit betekende dat Estland nu aan zet was met nog 15 sec op de klok. Score is dodelijk. De actie naar doel van de tegenstander werd helaas foutief gestopt, wat betekende dat Caro 4 fouten had en het veld moest verlaten (Boeckske toe). Nagelbijtend keek iedereen toe naar deze alles bepalende vrijworp. Gelukkig voor ons was de shotter niet stressbestending en miste ze.
Gelijkstand betekent verlengingen wat met een speelster minder niet in ons voordeel zou zijn.
Met nog 2 sec op de klok, was het alles of niets. Anke nam met vol vertrouwen de laatste shotpoging. De bal viel binnen op de buzzer en bracht de eindstand op 8-10 voor BELGIE!

De ontlading die hier op volgde was uniek. Met een  vreugdedans tot gevolg. Dit was ongetwijfeld de kers op de taart.

Helaas speelden de jongens op hetzelfde moment. waardoor de jongens dit geweldig moment moesten missen.

De jongens speelden tegen Hong Kong China. Ze lieten zien dat ze onder hun waarden stonden geklasseerd. De wedstrijd verliep gelijkopgaand maar op het einde toe maakten we een duidelijke kloof. De eindstand was 16-12. Door deze overwinning spelen we voor plaats 9 of 10.

Toen we werden afgehaald op de luchthaven zaten samen met de Brazilanen. Alleen afgaand op hun uiterlijk waren ze voor ons al titelkandidaat. De verrassing was groot dat we tegen hen uitkwamen.

WORDT NOG AANGEVULD….

Share