WK China 2014 - Dag 5 -0521

Verslag Dag 5 – 2014/05/24

Zaterdag – 24/05/2014

Het weer vandaag was de spelbreker. De chinezen deden er alles aan om de wedstrijden buiten te laten doorgaan. Maar de eerste glijpartijen tijdens de eerste wedstrijden brachten de overgestructueerde chinezen in de war.

De delegatie van ISF besliste uiteindelijk om alles binnen te laten doorgaan. De 4 velden werden naar 2 velden gereduceerd waardoor de planning nogal chaotisch uitliep.

In dit geharewar dienden de meisjes eerst aan te treden. Niet gefocust op wedstrijd werd al snel duidelijk dat Slovenië een maatje te groot was. De meisjes hadden wel de unieke ervaring om tegen een sterk team van Slovenië te spelen. Zij speelden met 3 meisjes van het nationale team.  Ze probeerden wel maar hadden geen schijn van kans.

Ook de jongens ondervonden hier ook hinder van. Dat resulteerde in een zenuwachtig spel, foutieve beslissingen en onzuivere shots. Op dit niveau wordt elk foutje afgestraft en één misser teveel kan over winst of verlies beslissen.

De wedstrijd die we moesten winnen om een historische plaats, minstens plaats 5, verloren we met één punt.

Als intermezzo was er free throw contest voor zowel jongens als meisjes. Ons land werd vertegenwoordigd door Jonas en Anke. Hierin behaalden we met hen beide de finale.
Jonas en Anke kwamen als laatste 4 uit de tornooi. En speelden zo de gemengde finale.

Anke eindigde 6de en jonas werd WINNAAR! Een mentale opsteker!

Voor de tweede wedstrijden moesten de meisjes aantreden tegen Indonesië.  Wat eerst haalbare kaart leek, niks bleek minder waar. We starten goed door Caro met een lay-up en een vrij worp.

Door deze snelle voorsprong werden de Indonesische meisjes wakker. Waardoor ze de ene lay- up na de andere scoorden en onze meisjes kozen teveel voor het afstandshot.

Ze kregen hierdoor een mentale opdoffer dat niet meer te herstellen was. De meisjes dienden na deze wedstrijd opgebeurd te worden.

Zij spelen morgen voor plaats 15-16 tegen Estland. Er zat meer in maar toch een onverhoopt succes.  Als je weet dat chinees Taipei in de halve finale staat.

Terug naar de jongens.

Na het gouden plak was het vertrouwen groot om de Chilenen tot chili con carne te herleiden. Het werd een nek aan nek spelverloop.

Nu viel het shot wel waardoor we een klein kloofje konden slaan met een logische overwinning als gevolg.

De coach van chili complimenteerde ons en hij vond dat wij in de hogere poule thuishoorde.

Ook kregen we uit allerlei andere hoeken positieve commentaar voor onze spelwijze. Eén van de delegatieleiders stelde voor om eens op bezoek te komen naar onze school en loofde zo onze werkwijze.

Ook andere coaches vonden dat we geflikt werden door de chinese refs. Dit was een mentale opsteker voor de coaches.

Zo spelen de jongens voor plaats 9 tot 13.

Na deze zware dag was te tijd voor de culturele avond. Die heel sfeervol verliep.

Tot morgen!

Share