ISF Bordeaux – Winnende nummers steunkaarten

mei 4, 2013 in ISF Bordeaux - Verslagen, Nieuwtjes door vanpuymbroeckmieke

Winnende nummers van de steunkaarten WK voetbal Bordeaux 2013:

De prijzen kunnen vanaf 4 mei tot 30 juni 2013 afgehaald worden:

- Tijdens de opendeurdag 4 mei vanaf 13u  (lokaal P13 aan de hoofdspeelplaats KA)

- Na  afspraak 03 750 96 80

- Via stijnderudder@kabeveren.net

Samsung TV: C-0465 (Reserve J-0697)
Pioneer Microsystem: I-0240
Pakket Ralph Lauren:  J-0517
Pakket Hugo Boss:  B-0693
BBQ voor 2 personen op 4 mei 2013: C-0271
Aankoopbon 15 euro ‘t Kasteelke:  J-0070, G-0778, F-0172, H-0384, G-0440, B-0304
Domo teppanyaki grill: D-0286
Domo panini grill:  E-0098
Zitzak Think Media:  G-0715
DVD Box Think Media: A-0231

Sportieve groeten,

Stijn De Rudder – Bart Neve
Begeleiders ISF WK voetbal Bordeaux

Share

ISF Bordeaux – Verslag 20/04

april 21, 2013 in ISF Bordeaux - Verslagen door vanpuymbroeckmieke

Dag 7: België – Hongarije

Tweede wedstrijd voor de plaatsen vandaag. Hongarije, een ploeg met veel gestalte maar ook voetballend vermogen liet ons de eerste 10 minuten achter de bal hollen. Het eerste schot tussen de palen was voor Hongarije. Brent Van Steelant had hiermee geen problemen. Halverwege de eerste helft toch enkele kleine kansen voor België. Niels De Pauw kon te weinig kracht zetten op een schot uit de draai. Kort daarna kon Kevin Ofosuhene over onze flankaanvaller Mehdi Eskifati gaan. De voorzet kon niemand bereiken. Opnieuw Hongarije die de bal opeiste. Na 15 minuten stonden we 0-1 in het verlies.

We speelden niet onze beste wedstrijd maar konden na een goede aanval toch de gelijkmaker binnentrappen. Harry Baffour kon na een goede actie zich doorzetten op rechts. De voorzet bereikte niemand voor doel. Mehdi Eskifati kon vanop links de 16-meter ingaan. Zijn schot werd gered door de doelman. Yarne Jacobs stond op de juiste plek om de gelijkmaker binnen te duwen. 1-1. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft begon zoals de eerste. Hongarije kreeg de bal. Er werd te weinig druk gezet op de balbezitter waardoor Hongarije teveel ruimte kreeg om te voetballen. Hongarije kon profiteren van de ruimte die we weggaven. 1-2. Wij konden er weinig tegenover zetten. Een kopbal van Niels De Pauw in de handen van de doelman was het enige doelgevaar dat we konden creëren in de tweede helft. Een verkeerde interceptie zorgde ervoor dat Hongaarse flankaanvaller vrij voor doel verscheen en het simpel kon afwerken. 1-3. Met nog 10 minuten op de klok gaf de verdediging te makkelijk de Hongaarse balbezitter de vrije doorgang. Hij maakte er nog 1-4 van.

In combinatie van een voetballend sterke en stevige tegenstander enerzijds en het niet halen van ons eigen niveau anderzijds zorgde voor een verdiende nederlaag waardoor we morgen om 9u00 tegen Wallonië spelen voor de 15e en 16e plaats.

Share

ISF Bordeaux – Verslag 19/04

april 21, 2013 in ISF Bordeaux - Verslagen door vanpuymbroeckmieke

Dag 6: Slowakije – België, eerste plaatsingswedstrijd

Vandaag speelden we om in running te blijven voor plaats 9. Om 16u30 troffen we Slowakije. Een ploeg die 3e eindigde in hun reeks. Deze ochtend trainden we nog een laatste keer op de oefenterreinen van het sportcomplex. We zagen toen ook onze tegenstander aan het werk.

We leven al 6 dagen als echte profs. Voetballen, sportvoeding en de nodige rust nemen zijn onze dagdagelijkse gewoonten geworden.

De spelers leefden zeer geconcentreerd toe naar de wedstrijd. De wedstrijd startte prima. Een bedrijvige Harry Baffour kon een eerste keer zijn tegenstander passeren. Zijn voorzet belandde bij Yarne Jacobs die voorlangs kopte. Niels Loriers kon kort daarna een met een diepe bal Harry Baffour vrijspelen. De voorzet bereikte Nick Van Avermaet met zijn schot werd geblokt. Via de corner die erop volgde kon Jordy Van Landeghem vrij inkoppen. Zijn kopbal ging nipt naast. België kon met goed georganiseerd voetbal de tegenstander pijn doen. Opnieuw een goede kans voor de Belgen. Een goed verdedigende Andy Dirickx kon een aanval op gang brengen De aanval eindigde bij Harry Baffour, zijn bal ging nipt over. Na 20 minuten was het dan toch raak. Nick Van Avermaet kon Jordy Van Landeghem vrijspelen die alleen op de doelman af kon gaan. Hij werkte de bal beheerst in doel. 0-1! Slowakije kon een eerste keer gevaarlijk zijn op een afstandschot vanop 30 meter. De bal ging hoog over. Net voor rust kreeg de tegenstander een vrijtrap een een gevaarlijke afstand. De bal scheerde de lat. Twee minuten voor rust kregen twee Slowaakse spitsen teveel ruimte voor doel. De bal ging tergend traag binnen. 1-1.

In de tweede helft konden we niet hetzelfde niveau halen vanuit de eerste helft. Toch gaven we geen kansen weg. In de 37e minuut viel het tegendoelpunt uit de lucht. Yannick Van Roeyen schoof in de eigen 16 meter uit waardoor de Slowaakse spits vrij voor onze doelman verscheen. Het schot van dichtbij ging onder doelman Brent Van Steelant door. 2-1, dit verdienden we niet!

De ploeg kreeg een tik te verwerken. Met het inbrengen van Kevin Ofosuhene, Yoshi Mariën en Jente Hermans brachten we drie frisse spelers tussen de lijnen. We ontwikkelden opnieuw lichte druk en kregen kansen via Niels De Pauw op vrije trap en Harry Baffour die schuin op de doelman mocht afgaan. De doelman redde met de voet. Een listig balletje van Jente over de verdediging bereikte Yoshi Mariën die kon binnenwerken. Helaas ging de vlag omhoog en werd het doelpunt afgekeurd. De scheidsrechter floot de wedstrijd af bij een stand van 2-1 in het voordeel van Slowakije.

Op basis van het geleverde spel en het aantal gecreëerde doelkansen een zure nederlaag die bij iedereen hard aankwam. Door dit verlies spelen we morgen om 9u00 tegen Hongarije voor plaatsen 13 tot 16. De knop is ondertussen omgedraaid en we spelen opnieuw voor de overwinning.

Share

ISF Bordeaux – Verslag 18/04

april 21, 2013 in ISF Bordeaux - Verslagen door vanpuymbroeckmieke

Dag 5: culturele uitstap richting Bordeaux (rustdag)

Vandaag konden de delegaties genieten van een rustdag. De rustdag werd ingevuld door een culturele uitstap richting Bordeaux. Deze uitstap werd begeleid door twee charmante dames die de richting toerisme studeerden. Voor we de bus opstapten kregen we enkele wachtende landen warm voor een panna tornooi waar Medhi Eskifati alle landen naar huis “bonjourde”. In de voormiddag bezochten we enkele plaatselijke monumenten en de spectaculaire kathedralen die boven Bordeaux uittoren. De spelers waren dolenthousiast. Op La Place R. Djee mochten de spelers zelfs een puzzel maken!

Na het middageten kregen de spelers vrije tijd. De meesten gingen shoppen al moest Joel Ndongala noodgedwongen deze activiteit staken. Joel, die duidelijk nog niet hersteld was, legde een bezoekje af aan de dokter. Drie verschillende medicijnen en de nodige rust zouden binnen een paar dagen beterschap moeten brengen.

Deze dag konden de spelers hun gedachten verzetten om morgen weer met volle focus richting de wedstrijd tegen Slowakije vertrekken. Morgen spelen we in de late namiddag onze eerste wedstrijd voor de plaatsen. Duimen!

Zie hier de einduitslag in onze reeks:

  1. Frankrijk 12 ptn

  2. Slovenië 9 ptn

  3. Tsjechië 7 ptn

  4. BELGIE 7 ptn

  5. Italië 3 ptn

  6. Guatemala 0 ptn

Share

ISF Bordeaux – Verslag 17/04

april 17, 2013 in ISF Bordeaux - Verslagen door vanpuymbroeckmieke

Dag 4: Italië – België

Onze eerste wedstrijd van vandaag was tegen Italië. De Italianen stonden op drie punten. België had één punt uit drie wedstrijden. Na de wedstrijd van Frankrijk hield iedereen, ondanks het resultaat een positief gevoel over aan deze partij. Vol vertrouwen konden we om 9u00 de wedstrijd tegen Italië starten.

Lees de rest van dit item →

Share

ISF Bordeaux – Verslag 16/04

april 16, 2013 in ISF Bordeaux - Verslagen door vanpuymbroeckmieke

Dag 3: Frankrijk – België

Deze ochtend mochten we tegen het gastland Frankrijk spelen. Deze wedstrijd startte om 9u00. Het ontbijt werd voorzien om 6u30. We verzamelden fris en monter om 6u15 in de lobby van het hotel. Na het ontbijt konden we ons in alle rust voorbereiden op de topper tegen Frankrijk. Joel Ndongala moest in laatste instantie afhaken wegens ziekte. De wedstrijd startte om 9u00 op een net afgereden terrein. De eerste minuten zagen we een zeer gretig en intelligent voetballend Belgisch team. Na 10 minuten spelen was het een eerste keer zeer warm voor het Franse doel. Niels De Pauw kopte op aangeven van Andy Dirickx de openingstreffer op de lat. In de omschakeling kon Frankrijk wel de score openen na getwijfel in de eigen verdediging. 1-0. Niks aan de hand, we speelden goed in blok en hadden het meeste balbezit. Toch moesten we twee minuten later de 2-0 incasseren. Na rust konden we de aansluitingstreffer maken via Yarne Jacobs. Dodelijk efficiënt maakte Frankrijk de 3-1. De sterkste ploeg uit de reeks kon verder uitlopen. Einduitslag 6-1. De opeenvolging van wedstrijden begint stilaan zijn tol te eisen. Andy Dirickx, Harry Baffour, Mats Algoet, Niels Loriers en Brent Van Steelant sukkelen met lichte blessures.

Vanmiddag bekijken we tijdens de recuperatietraining welke spelers we morgen kunnen recupereren.

Morgen spelen we om 10u30 tegen Italië. ‘s Middags spelen we tegen Guatemala.

Share

ISF Bordeaux – Verslag 15/04 (dag 2)

april 16, 2013 in ISF Bordeaux - Verslagen door vanpuymbroeckmieke

Starten tegen Tsjechië

Op maandagochtend kon ons WK dan echt beginnen.  Om 8u verschenen alle spelers stipt aan het ontbijt.  Daarna vertrokken we onmiddellijk naar het wedstrijdcomplex om ons in de beste omstandigheden voor te bereiden op onze eerste wedstrijd tegen Tsjechië.

We legden de nadruk op onze voetbalkwaliteiten.  Met die kwaliteiten en de nodige groepsgeest hebben we ons dan ook kunnen kwalificeren voor dit WK.

Lees de rest van dit item →

Share

ISF Bordeaux – Verslag 14/04 (Dag 1)

april 16, 2013 in ISF Bordeaux - Verslagen door vanpuymbroeckmieke

Vertrek naar Bordeaux

Op zondagochtend 14 april 2013 vertrok de 17-koppige Belgische delegatie richting WK voetbal voor schoolploegen in Bordeaux, Frankrijk. Stipt om 7u30 verzamelden 15 spelers, 2 trainers, 1 scheidsrechter en 1 delegatieleider in station Brussel-Zuid.

Om 8u03 stapten we de TGV op richting Bordeaux.  Met een kleine tussenstop in Parijs arriveerden we omstreeks 14u30 in het station van Bordeaux. Lees de rest van dit item →

Share